آهن 118

آهن 118

مرکز اطلاعات و فروش آهن ایران
آهن 118

آهن 118

مرکز اطلاعات و فروش آهن ایران

انواع پروفیل های مقاطع باز

علاوه بر پروفیل های بسته که پیشتر در مورد آن صحبت کردیم دسته ای از پروفیل ها ، پروفیل های باز هستندپروفیل های باز در مقاطع I ,   HAT , U    و Z ساخته می شوند که دارای ابعاد و ضخامت های گوناگونی هستند و بیشتر برای مصارف ساختمانی مانند چارچوب ها یا قاب اطراف پنجره ها،  MDF  و... مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع پروفیل ها شامل تیرآهن ، میلگرد ، نبشی ، ناودانی و... است که به دلیل شکل ظاهری به این نام معروف اند.

پروفیل مقاطع باز با توجه به کاربرد آن و استفاده در مصارف گوناگون انواع مختلفی دارد که به شرح زیر می باشد:

1. پروفیل Z

2. پروفیل C

3. پروفیل آبرو یک طرفه

4. پروفیل آبرو دو طرفه 

پروفیل چیست ؟

پروفیل از نظر لغتی، به معنای ثابت بودن یک مقطع در طولی مشخص و معین است. Profile  در زبان لاتین، به تجهیزاتی گفته می‌شود، که در ساخت درب، پنجره، لوله یا نمای ساختمان از آن‌ها استفاده می‌شود. انواع پروفیل بسته به نوع مصرفشان در صنعت به شکل های گوناگون، در سایز ها و ابعاد گوناگون تولید می شوند. سطح مقطع آن به دو شکل پروفیل مقاطع باز مانند: تیر آهن ، نبشی ، ناودانی ، میلگرد و پروفیل مقاطع بسته مانند: لوله، قوطی، درب و پنجره، پی وی سی، کرکره برقی و... تقسیم می شود.

قیمت انواع پروفیل به ابعاد آن، شرکت سازنده و کیفیت محصول تولیدی بستگی دارد. هرچند عواملی اعم از تغییرات نرخ ارز، قیمت در بازار جهانی و عوامل سیاسی نیز بر قیمت این محصول تاثیر دارد.

ورق گالوانیزه چیست ؟

ورق گالوانیزه نوعی از انواع ورق های فولادی می باشد که از طریق فلز “روی” یا (Zn) پوشانده شده است. در واقع این نوع ورق ، ورق روغنی است که توسط فلز روی پوشش داده می شود. به دلیل دارای بودن ساختار متالوژیکی خاص پوشش روی، جهت جلوگیری از خراشیدگی، تغییر شکل فیزیکی، تنش و پرس از آن استفاده می شود، به گونه ای که اگر این پوشش ( فلز روی ) دچار شکستگی شود، ورق گالوانیزه از زنگ زدگی محفوظ می ماند. به همین دلیل در مکان هایی که در معرض آب و رطوبت بسیار بالا هستند، ورق گالوانیزه دارای کاربرد بالایی می باشد.

یک از ویژگی های ورق گالوانیزه طول عمر این ورق می باشد که در مقابل خوردگی مقاومت بالایی دارد و حتی با شکسته شدن سطح اولیه آن ها نیز دچار زنگ زدگی نخواهد شد. استفاده از این ورق ها در مقایسه با روش های دیگر که برای جلوگیری از خوردگی، ساییدگی و زنگ زدگی استفاده می شوند هزینه کمتری دارد ، زیرا آهن استفاده شده در تمام ورق های آهن یکی است اما مقدار عملیاتی که بر روی ورق گالوانیزه انجام می شود کمتر از سایر ورق های آهنی است .

مفتول گالوانیزه و چه کاربرد هایی دارد ؟

مفتول گالوانیزه یک نوع سیم مفتولی محسوب می شود که به آن مفتول سفید نیز گفته می شود. سیم مفتول هایی که از جنس گالوانیزه و طی فرآیند گالوانیزه شدن ساخته می شوند، یکی از موارد پر مصرف در صنایع می باشند که کاربرد های فراوانی نیز در صنعت ساختمان دارند. درواقع مفتول سفید یا همان مفتول گالوانیزه ، سیمی است که ابتدا از مفتول سیاه تولید می شود.

بسیاری از افراد، سیم مفتول های گالوانیزه را برای محافظت از املاک خود خریداری می کنند. از آن جا که مفتول گالونیزه بسیار با دوام است و مقاومت بالایی در برابر عوامل خارجی دارد از آن برای ساخت انواع توری ها مانند توری حصاری ، توری مش ، توری مرغی و می سازند. در نهایت نیز از این توری ها برای ایجاد حصار در زمین ها و مناطق خصوصی خود جهت ایجاد امنیت استفاده کنید. می توان نتیجه گرفت که کسانی که خواستار امنیت برای خانه ، باغ و زمین های خود هستند، مفتول گالوانیزه گزینه بسیار مناسبی برای آن ها می باشد.

ورق روغنی چیست و چه کاربرد هایی دارد ؟

ورق روغنی از انواع ورق های فولادی می باشد که به انگلیسی به آن Cold Rolled Steel Sheet نیز گفته می شود. ورق های روغنی در بازار با نام های ورق فولادی سرد و یا ورق سرد شناخته شده است  ورق روغنی که نام اصلی آن می باشد به دلیلی شکل ظاهری و روغنی مانند این نوع ورق است که آن را از دیگر ورق ها متمایز می سازد و سبب بالا رفتن کیفیت ظاهری این ورق شده است.

ورق‌های روغنی از پرکاربردترین انواع ورق در صنعت و ساختمان است. اگر شما می خواهید ظاهر زیبایی در بنای خود داشته باشید بدون شک باید ورق روغنی انتخاب کنید، چرا که این ورق ها زیبایی بسیاری به نمای شما می بخشند که سایر ورق های مشابه آن مانند ورق سیاه این قابلیت را ندارند. برای تولید قطعات تحتانی اتومبیل‌ها نیز در اکثر مواقع از ورق روغنی با قابلیت ضد سایشی استفاده می‌شود.