آهن 118

آهن 118

مرکز اطلاعات و فروش آهن ایران
آهن 118

آهن 118

مرکز اطلاعات و فروش آهن ایران

کاربرد های میلگرد کلاف

کلاف در واقع به نوعی از بسته‌بندی میلگرد گفته می‌شود که به صورت کلاف پیچیده شده است و شاخه‌ای نیست. میلگرد کلاف نوعی میلگرد بسیار بلند است و به دلیل طول زیاد آن امکان بسته‌بندی آن به صورت شاخه‌ای وجود ندارد و به همین سبب آن را به صورت کلاف می‌پیچند. میلگرد کلاف معمولا در سایزهای پایین تولید می‌شود که نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتر هستند ولی حداکثر تا سایز 12 و 14، به صورت سفارشی در کارخانه تولید می‌شوند و گاها در بازار نیز موجود می‌باشند و به صورت نورد گرم تولید می‌شوند. میلگردهای سایز 5 تا 6.5 فقط به صورت کلاف تولید می‌شوند ولی میلگردهای 6.5 تا 12 به دو حالت کلاف و شاخه تولید و عرضه می‌شوند. کلاف ضخیم‌تر هم در کارخانجات به صورت سفارشی تولید می‌گردد.

میلگرد کلاف در دو نوع کلاف ساده و کلاف آجدار در بازار عرضه می‌شود. از جمله کاربردهای میلگرد کلاف می‌توان به ساختمان‌سازی، سیم بکسل، سیم خاردار، خرپا، صنایع جوشکاری، زنجیر فلزی، صنایع فنرسازی و... اشاره کرد. میلگرد کلاف دارای کربن کمی می‌باشد، از این رو این امر سبب قابلیت کشش بالا در این محصول شده است. هم‌چنین آن را برای عملیات‌های جوشکاری مناسب کرده است. با توجه به ویژگی‌های کلاف، می‌توان گفت از آن در تولید انواع مفتول‌های خوش تراش نیز استفاده خواهد شد.

مقاومت ورق ‌های گالوانیزه در برابر خوردگی چقدر است؟

ورق گالوانیزه، آهنی است که سطح آن با ورق روی (Zn) پوشانده شده. این محصول، از ورق روغنی یا ورق‌های سرد طی فرآیند گالوانیزاسیون، تولید می‌شود. ورق‌های گالوانیزه شامل هسته فولادی و همچنین لایه آلیاژی بین فلزی و لایه ای از عنصر روی بر روی هر دو سطح خارجی آن می باشند.

ورق‌های گالوانیزه مصارف بسیاری در صنایع مختلف دارند. زمانی از این ورق‌ها استفاده می‌شود که نیاز به کنترل خوردگی در آهن و فولاد باشد. ورق‌های گالوانیزه به دلیل پوشش ضد‌زنگی که دارند دارای محبوبیت زیادی در صنایع گوناگون می‌باشند.

عمر مفید ورق گالوانیزه بین 20 تا 30 سال است و اگر در معرض رطوبت و باران قرار نگیرید برای همیشه سالم می ماند. اگر برای استفاده طولانی مدت در فضای باز تمایل به استفاده از فولاد گالوانیزه را دارید باید حتما فرآیند گالوانیزاسیون آن به روش گرم انجام شود که معمولا در محیط های مختلف حدود 70 سال دوارم می آورد.  توجه داشته باشید که آب مهم‌ترین عنصر مشکل ساز  برای فولاد است که موجب زنگ زدگی، خوردگی و می شود. اما توجه داشته باشید که ورق های گالوانیزه دارای مهم ترین ویژگی و مزیت مقاومت در برابر آب هستند.  همچنین نحوه تولید و ساخت ورق های گالوانیزه به گونه ای ست که پیوندی فوق‌العاده بادوام ایجاد می‌کند که موجب مقاومت فوق العاده آن شده است.

میلگرد فولادی چه مزایایی دارد؟

صنعت ساختمان مدت‌هاست که از مزایای فراوان میلگرد فولادی و اهمیت آن در راه‌اندازی سازه‌های بتنی آگاه بوده است. این مواد ساده و درعین‌حال انعطاف‌پذیر که به‌عنوان میله‌های فولادی تقویت‌کننده نیز شناخته می‌شوند، در ساختمان‌ها برای پشتیبانی ساختمانی برای ستون‌ها، پایه‌ها، دیوارها، پانل‌ها و موارد مشابه نصب‌شده‌اند.

در مقایسه با انواع میلگردهایی که وجود دارد، استفاده از میلگرد فولادی رواج بیشتری دارد. در واقع می‌توان گفت که به دلایل فراوان بودن مزایای میلگرد فولادی، این میلگرد از اساسی‌ترین و قابل اعتمادترین مصالح ساختمانی محسوب می‌شود. میلگرد فولادی نقش اساسی در ایجاد سازه‌های مقاوم دارد. این میلگرد با طراحی غیرقابل توجه لوله مانند، با چندین الگوی آج‌دار روی آن مانند میلگرد آجدار، در ایجاد ساختارهای مقاوم در برابر ضربه برای بسیاری از ساختمان‌های مدرن تا به امروز بسیار مهم بوده است.

از مزایای میلگرد فولادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.     پشتیبانی از سازه‌ها

2.     شکل‌پذیری بالا

3.     مقاوم در برابر ضربه

4.     قابل بازیافت

5.     مونتاژ آسان آن 

فرآیند تولید ناودانی

همان‌طور که می دانید ناودانی از دسته پروفیل‌های با مقطع باز محسوب می‌شود، و به جهت روش ساخت آن که سبب استحکام بالای این محصول شده است و در قسمت‌های حساسی چون تیرها، ستون‌ها، خرپاها، اسکلت یا قاب‌های اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و انواعی از آن که در قاب‌های اصلی سازه‌های فولادی صنعتی و ساختمانی کاربرد دارد، باید دارای کیفیت مطلوبی باشد، لذا لازم است در فرآیند تولید آن، دقت و نظارت کافی به عمل آید.

ناودانی، همانند نبشی از نقطه نظر روش تولید به دو روش پرسی و فابریک که روش فابریک آن خود به دو نوع نورد گرم و سرد انجام می‌شود، مجزا می‌گردد. برای ساخت ناودانی استانداردهای مختلفی به‌کار برده شده و از مواد گوناگونی استفاده خواهد شد که از جمله آن‌ها می‌توان به فولاد ضد زنگ، ورق گالوانیزه، آلومینیوم و کامپوزیت‌های پلیمری اشاره کرد.

فرآیند ساخت پروفیل‌های ناودانی به گونه‌ای است که در کارخانه‌های مختلف در داخل و خارج کشور در دماهای بالا توسط دستگاه‌های متنوعی عمل خم‌کاری روی ورق فولادی انجام شده و سپس آن را پرس می‌کنند تا شکلی مانند ناودانی U وC  بگیرد. به این صورت در نهایت طی روش‌ها و مراحل مختلف آن را برش داده و ناودانی طبق استانداردهای گوناگون از جمله استاندارد اروپا DIN-1026 و یا فرانسه  NF A 45-255 و یا دیگر استاندارد‌های جهانی‌های تولید می‌شود. 

تفاوت تیرآهن IPE و INP

اگر از قسمت بالای تیرآهن IPE  به سر آن نگاه کنیم، مشاهده می‌کنیم که ضخامت بال‌های آن از نوک بال تا محل اتصال بال به جان، کاملا یکنواخت است. در مقایسه با INP ها، ضخامت جان این تیرها کمتر و عرض بال آن‌ها بیش‌تر است.

اما اگر از سر تیرآهن INP به آن نگاه کنیم، مشاهده می‌کنیم که ضخامت بال‌های آن از نوک بال به سمت محل اتصال بال به جان، با شیب ملایمی افزایش می‌یابد. این نوع تیرآهن به تیر نوع اروپایی یا پروفیل نرمال نیز مشهور است. درنقشه‌های اجرایی، این نوع تیر را با علامت اختصاری به همراه ارتفاع آن نشان می‌دهند. برای مثال، برای معرفی پروفیل نرمال به ارتفاع ۱۸ سانتی‌متر، از علامت INP18 استفاده می‌کنند. در شکل زیر منظورمان از بال و جان تیر را به تصویر کشانده‌ایم.

تیرآهن‌های معمولی وارداتی موجود در بازار ایران اکثرا مربوط به کشورهای ترکیه، آلمان، اسپانیا، لهستان و نیز کشور کره می‌باشند. البته محصولات کشورهای چین و روسیه هم در هر دو نوع IPE و INP در کشور موجود می‌باشند که باید دقت داشت که در انتخاب آن‌ها دچار خطا نشویم.