آهن 118

آهن 118

مرکز اطلاعات و فروش آهن ایران
آهن 118

آهن 118

مرکز اطلاعات و فروش آهن ایران

انواع پروفیل قوطی و کاربرد های آن

مصالح و قطعات مختلفی در صنعت ساختمان سازی و ادامه روند پروژه دخیل هستند. برای هر یک از این قطعات نقش مهم و خاصی تعریف شده که یکی از این مصالح با نام پروفیل به بازار عرضه شده است. پروفیل ها انواع گوناگون و کاربرد های متفاوتی دارند و در جنس های مختلف از جمله فلزی ، آلومینیومی و... هستند که به دو نوع صنعتی و ساختمانی تقسیم می شوند. شما پس از مطالعه این مقاله با یکی از پروفیل های پرکاربرد با نام پروفیل قوطی آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در خصوص این محصول کسب نمایید.

معرفی پروفیل قوطی

همان طور که در مطالب فوق اشاره شد، به پروفیل هایی با مقطع مستطیل و یا مربع که به صورت تو خالی هستند، قوطی گفته می‌شود. مقاومت بالا، کیفیت سطحی و قابلیت جوش پذیری خوب، شکل و فرم پذیری مناسب از مهم ترین ویژگی‌های این محصول به شمارمی آید.

نام گذاری این قطعه به این روش است که در ابتدا طول و عرض آن و سپس ضخامتش بیان می‌شود. ابعاد قوطی پروفیل معمولا بین  10 تا 140 میلی متر و در ضخامت ‌های 1 تا 6 میلی متر است.

انواع پروفیل قوطی

پروفیل قوطی یکی از مهم ترین مقاطع فلزی در ساختمان سازی و صنعت می باشد و انواع مختلفی دارد که قوطی پروفیل آهنی پرکاربرد ترین قوطی در بین انواع قوطی فلزی از جمله قوطی پروفیل استیل یا قوطی پروفیل آلومینیومی است.

کاربرد انواع پروفیل قوطی فلزی

بر اساس کاربرد پروفیل های قوطی ، می توان آن ها را به صورت زیر دسته بندی کرد:

·        پروفیل قوطی جوش پذیر

پروفیل‌های مربع و مستطیل از این دسته پروفیل بوده که بیشتر در بازار به نام قوطی معروف هستند. آن‌‌ها با ابعاد 10*10 تا 100*100 تولید شده و ضخامتی از 2 میل تا نهایتا 4 میل و در موارد خاص با ضخامت 5 میل عرضه می‌گردند. عمل اتصال در این نوع پروفیل توسط جوش انجام می‌پذیرد.

·        پروفیل قوطی مبلی

این نوع پروفیل نازک بوده و معمولا در ضخامت 7 میلی متر تولید می‌شوند. در ماشین سازی و تولید مبلمان اداری و خانگی ازاین پروفیل استفاده شده و اتصال آن به صورت پیچ  ومهره‌‌‌ای است.

·        پروفیل قوطی ستونی

پروفیل قوطی ستونی جز قوطی‌های مربع و مستطیل بوده و چون ابعاد بالایی مانند 120*120 تا 140*140 دارند، به عنوان ستون در ساختمان سازی کاربرد داشته و معمولا وزن آن بین 150 تا 200 کیلوگرم است.

·        پروفیل قوطی لوله ای

از این نوع پروفیل به دلیل تست شدن به لحاظ جوش، بیشتر در مواردی که سیال از لوله عبور می‌کند، استفاده می‌شود و به سه دسته لوله‌ های آب، لوله ‌های حفاری و لوله‌ های سیاه قابل تقسیم است.

·        پروفیل قوطی لوله ‌های درز دار

این لوله بیشتر در صنعتی استفاده می‌شود که به تست جوش نیازی نیست و ویژگی استحکام آن بیشتر مورد نیاز است.

·        پروفیل قوطی لوله مانیسمان

این نوع لوله تولید شده از شمش فولادی بوده که با نورد این شمش‌های گرم فولادی ساخته می‌شوند. لوله بدون درز نام دیگر آن بوده و همان طور که از نام آن پیداست فاقد هرگونه جوش و درز است. لوله مانیسمان بهترین انتخاب برای عبور سیالات و انتقال آب است. همچنین به دلیل پیچیدگی تولید، قیمتی بیشتر از لوله‌ های فولادی دیگر دارد.

·        پروفیل قوطی لوله درز مخفی

یکی از انواع لوله‌ های درز دار بوده که پس از جوشکاری تمیز، درز آن مخفی می‌گردد.

کاربرد پروفیل قوطی فلزی

  • صنایع خودروسازی و حمل و نقل عمومی
  • در عمران و ساختمان سازی
  • در تولید لوازم خانگی
  • در تولید لوازم تفریحی و ورزشی
  • در تولید لوازم پزشکی
  • در تولید لوازم آموزشی
  • در مصارف عمومی
  • تابلو های راهنمایی و رانندگی و تبلیغاتی
  • در صنایع مختلف

کاربرد پروفیل قوطی در ساختمان

کاربرد پروفیل قوطی در سازه‌ های بتنی و فولادی

در ساختمان و سازه‌های فولادی انتخاب مقاطع با تنوع زیادی همراه است و این در حالی است که در سازه‌های بتنی محدودیت زیادی نداریم. در سازه‌های بتنی به دلیل مواجه شدن با بتن، این نکته که اجزای بتن از هم جدا نشوند و به تمامی بخش‌های قالب نفوذ نکنند، اهمیت ویژه‌‌‌ای دارد. چنانچه قالب شکل خاصی داشته باشد، تراکم بتن دچار مشکل شده و به همین علت، در مقاطع بتنی سعی برآن است که اشکال ساده تری مانند مربع، دایره و مستطیل برگزیده شوند. لازم به ذکر است که اشکال دایره‌‌‌ای نیز برای ساختمان‌های معمولی زیاد متداول نیست زیرا عمل میله گذاری در آن با مشکل مواجه خواهد شد.

در ستون، پل و ساختمان‌های خاص اغلب از ستون و مقاطع دایره‌‌‌ای استفاده می‌شود. در سازه‌ های بتنی نمی‌توان از مقطع توخالی استفاده کرد اما در سازه ‌های بتنی استفاده از آن بلامانع است. مقطع قوطی شکل جز بهترین مقاطع به شمار می‌آیند و استفاده از آن هنگامی که بخواهیم نسبت به هر دو محور و جهت، ممان اینرسی بالایی داشته باشیم، استفاده می‌کنیم.

محدودیت کاربرد پروفیل قوطی در ساختمان

از پروفیل استاندارد قوطی در ساختمان‌ های چند طبقه نمی‌توان استفاده کرد، علت این امر آن است که محل اتصال تیر به ستون، باید درون مقطع ستون تقویت انجام گیرد لذا در مقطع قوطی امکان انجام آن وجود ندارد زیرا به داخل مقطع دسترسی نداریم.

در صورتی که مقطع را در قسمت اتصال تیر به ستون برش دهیم، این کار امکان پذیربوده اما ممنوع است. در سازه‌های فلزی سازندگان بر این تلاش اند که بیشترین ممان اینرسی را با حداقل مصالح و سطح مقطع داشته باشیم. در صورتی که بتوانیم یک مقطع را به گونه‌‌‌ای بچینیم که از مرکز سطح بیشترین فاصله را داشته باشد، مفید تر بوده زیرا استحکام آن بیشتر خواهد شد.

پس می‌توان نتیجه گرفت که کاربرد قوطی در ساختمان ، لزوما برای ساختمان یک طبقه است که ضعف آن در وقوع زلزله نمایان خواهد شد. زیرا در این هنگام شکل مقطع دچار تغییر شده و مقاومت آن کاهش می‌یابد.

کلام آخر

برای داشتن روندی سریع و مطمئن در صنایع مختلف، باید در انتخاب اقلام و قطعات مورد نیاز مطالعه و تحقیق کرد. قوطی پروفیل‌‌ ها در صنعت کاربرد ‌های گسترده‌‌‌ای داشته و انواع گوناگونی دارند. این قطعه در ابعاد، ضخامت و شکل‌های مختلف تولید و در بازار عرضه می‌گردد. در مقاله فوق در مورد این قطعه به طور کلی و جزئی صحبت کردیم امیدواریم توانسته باشیم پاره‌‌‌ای از سوالات شما را پاسخگو باشیم.

برای خرید این محصول در انواع مختلف از جمله انواع لوله ، و محصولات دیگر از دسته پروفیل ها مانند تیرآهن ، نبشی ، ناودانی ، سپری و میلگرد می توانید با شماره 54473_021 با کارشناسان آهن 118 تماس حاصل فرمایید.

مفتول گالوانیزه چیست و چه کاربرد هایی دارد ؟

تعداد زیادی از محصولات ساختمانی که در اطراف خود میبینیم از مفتول گالوانیزه که به صورت سیم می باشد، تولید شده اند، پس می توان گفت که مفتول گالوانیزه در زندگی ما کاربرد های فراوانی دارد که سبب فروش بالای آن در آهن 118 شده است. اما سوالی که مطرح است این می باشد که واقعا مفتول گالوانیزه چیست و چه استفاده هایی از آن می شود ؟ آهن 118 در این خصوص، مقاله ای برای شما تهیه کرده است و سعی دارد مفتول گالوانیزه را به شما معرفی کند. از این رو توصیه می کنیم درادامه این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در خصوص محصول مفتول گالوانیزه کسب کنید.

مفتول گالوانیزه چیست ؟

اگر بخواهیم مفتول گالوانیزه را در یک جمله معرفی کنیم می توان گفت: مفتول گالوانیزه یک نوع سیم مفتولی محسوب می شود که به آن مفتول سفید نیز گفته می شود. سیم مفتول هایی که از جنس گالوانیزه و طی فرآیند گالوانیزه شدن ساخته می شوند، یکی از موارد پر مصرف در صنایع می باشند که کاربرد های فراوانی نیز در صنعت ساختمان دارند.

مفتول سفید یا همان مفتول گالوانیزه ، در واقع سیمی است که ابتدا از مفتول سیاه تولید می شود. این فرآیند به گونه ای انجام می گیرد که مفتول در برابر اکسید شدن و زنگ زدگی مقاوم می شود و آماده استفاده در هر نوع محصول و هر نوع آب و هوایی خواهد شد.

لازم به ذکر است که این مفتول درحقیقت به دو روش سرد و گرم تولید می شود که هر یک به روش های متفاوتی تولید و در بازار عرضه می شوند. مقاومت بالا و استحکامی که این محصول در برابر عوامل خارجی و خوردگی دارد، سبب محبوبیت بالای آن در بین مشتریان و مصرف کنندگان شده است.

با توجه به تولید مفتول سفید که از طریق گالوانیزاسیون انجام می شود و هزینه کمی که این فرآیند دارد می توان نتیجه گرفت که خرید این محصول بسیار مقرون به صرفه می باشد و در بازار با قیمت مناسبی به فروش می رسد. از طرفی با توجه به کیفیت بالیی که این محصول دارد کماکان نیز خرید آن از نظر اقتصادی به صرفه تر می باشد، زیرا طول عمر بالایی دارد.

 

معرفی مفتول گالوانیزه

کاربرد مفتول گالوانیزه چیست ؟

همانطور که پیشتر در راستای معرفی مفتول گالوانیزه خدمت شما عزیزان عرض کردیم، این محصول، دارای کاربرد های فراوانی می باشد. در واقع مفتول سفید محصولی همه کاره می باشد که نقش های متفاوتی را در صنایع مختلف ایفا می کند.

بسیاری از افراد، سیم مفتول های گالوانیزه را برای محافظت از املاک خود خریداری می کنند. از آن جا که مفتول گالونیزه بسیار با دوام است و مقاومت بالایی در برابر عوامل خارجی دارد از آن برای ساخت انواع توری ها مانند توری حصاری ، توری مش ، توری مرغی و ... می سازند. در نهایت نیز از این توری ها برای ایجاد حصار در زمین ها و مناطق خصوصی خود جهت ایجاد امنیت استفاده کنید. می توان نتیجه گرفت که کسانی که خواستار امنیت برای خانه ، باغ و زمین های خود هستند، مفتول گالوانیزه گزینه بسیار مناسبی برای آن ها می باشد.

از کاربرد های دیگر مفتول گالوانیزه می توان به کاربرد آن در اتصالات مختلف در صنعت ساختمان سازی اشاره کرد. از آن جا که سیم مفتول گالوانیزه بسیار مستحکم است و مقاومت بالایی در برابر ضربه و وزن بالا دارد در ساخت خانه ها و مشاغل بسیار عالی عمل می کند. بسیاری از افراد برای اتصال یا متراکم کردن مواد از آن در اماکن ساختمانی استفاده می کنند.

 

کاربرد سیم مفتول گالوانیزه

 

یکی از کاربرد های مهم مفتول سفید یا مفتول گالوانیزه استفاده از آن در تابلو ها و آثار گران قیمت بر روی دیوار می باشد، به گونه ای که سبب می شود تابلو های هنری به درستی بر روی دیوار نگهداری شود. این مسئله به این دلیل است که این محصول استحکام کششی بالایی دارد.

علاوه بر موارد ذکر شده از مفتول گالوانیزه در ساختمان سازی، حصار زنجیره ای، کابل های برق زره پوش، عناصر فلزی خم شده، دستگیره سطل، چوب لباسی، کشاورزی، عناصر قفسه بندی، عناصر شمشیربازی فلزی موقتی، منگنه های فلزی، نگهدارنده و جزئیات آویز برای سقف های کاذب، سیم خاردار و .... نیز استفاده های فراوانی دارد.

کلام اخر

تمام موارد ذکر شده تنها بخشی از کاربرد های مفتول گالوانیزه محبوب و پر کاربرد بود. مسلماً مفتول گالوانیزه با مزیت های فراوانی که دارد، در موارد بسیاری نسبت به محصولات مشابه ارجحیت دارند. امیدواریم این مقاله توانسته باشد به شما در رابطه با کسب اطلاعات مفید و رفع ابهامات درباره خرید مفتول گالوانیزه کمک کرده باشد. لازم به ذکر است که شما می توانید قبل از خرید خود، در مورد کاربرد سیم مفتول گالوانیزه با همکاران ما در آهن 118 در تماس بوده و اطلاعات لازم را در این خصوص به دست آورید. اکنون که با مفتول گالوانیزه آشنایی بیشتری پیدا کرده اید و به پاسخ سوال خود یعنی مفتول گالوانیزه چیست ؟ دست یافتید می توانید خریدی هوشمندانه و با آگاهی کامل داشته باشید. برای ارتباط با مشاوران و متخصصان فروش آهن 118 می توانید با شماره 54473_021 تماس حاصل فرمایید.